fbpx

DEZINFEKCIJA

DEZINFEKCIJA

Pored filtracije, uređaji za dezinfekciju su ključni za održavanje vode u bazenu. Uglavnom su to aparati koji doziraju hlor i PH minus kako bi vrijednosti u vodi bile izbalansirane,sto je i neophodno za potpunu dezinfekciju. Danas na tržištu imamo velik izbog ovih uređaja. Od prostih plutajućih dozatora pa sve do potpuno automatizovanih uređaja.

PLOVNI DOZATOR

Preporučuje se za manje bazene za privatnu upotrebu. U njega se ubacuju sporotopive multifunkcionalne tablete.

plovni dozator

HLORINATOR

Jedna od povoljnijih opcija za dezinfekciju.Uređaj izrađen od ABS plastike koji se smješta u tehničku prostoriju. U njega se ubacuju sporotopive multifunkcionalne tablete. Hlorinatori na sebi imaju i točkic za podešavanje količine hemikalija koja će se dozirati u bazen.

Hlorinator

AUTOMATSKA DOZIRNA PUMPA

Ovi uređaji pomoću elektroda mjere vrijednosti u vodi i spram zadatih parametara doziraju odgovarajuće količine hemikalija. Kod privatnih bazena se uglavnom koriste dvije pumpe od kojih jedna dozira hlor, a druga ph minus.

automatska dozirna pumpa
elektroda za mjerenje

ELEKTROLIZA

Da bi ovaj uređaj funkcionisao, u vodu je potrebno ubaciti određenu količinu soli. Kad slana voda prođe kroz ćeliju, precesom elektrolize iz soli se pravi hlor. Uz ovaj uređaj uglavnom dolazi i pumpa za automatsko doziranje ph minusa.

elektroliza