fbpx

HEMIKALIJE

HEMIKALIJE

HLORNI GRANULAT

je brzotopeće sredstvo sa baktericidnim i bakteriostatskim djelovanjem, usporava rast i razmnožavanje algi. Koristi se za šok hlor tretman kod prvog punjenja vode u bazen ili kada voda počinje da se kvari. Dozira se u bazen prvobitno rastopljen u manjoj količini vode.

hlorni granulat

MAXI COMBI

tablete su sporotopeće tablete sa produženim baktericidnim i algicidnim dejstvom. Pored hlora i agicida sadrže još i flokulant (sredstvo protiv mliječnog zamućenja).. Doziraju se preko plovnog dozatora ili preko poluautomatskog hlorinatora.

maxi combi

ALGICID

je algicidno, tečno sredstvo, bez mirisa i pjene, služi za spriječavanje rasta i razvoja algi i pogodan je za sve vode i filtracione uređaje. Dozira se direktno u vodu.

algicid

ZIMSKI ALGEX

Uobičajeno pravilo je da bazene sa PVC lajnerom prezimljavamo napunjene vodom. Dodavanjem tečnosti za prezimljavanje (zimskog algexa) koja spriječava razmnožavanje algi u toku zime i taloženje vodenog kamenca će se znatno olakšati proljećno čišćenje bazena.

flokulant

PH MINUS

je lako topivo, kiselo reagujuće sredstvo i koristi se za snižavanje pH vrijednosti. S obzirom da jako puno stvari utiče na povećanje ph vrijednosti vode (znoj , kreme za sunčanje , kiša…) , a izuzetno nam je bitno da je Ph vode izbalansiran, ovo je jedno od najbitnijih sredstava za vodu u bazenu. Sipa se u bazen prvobitno rastopljen u manjoj količini vode.

ph minus